Gluteenitonta pataleipää

Jokin aika sitten näin Mrs Jones:n (sekä myös Kodin Kuvalehden) sivuilla herkullisen näköisiä kuvia gluteenittomasta pataleivästä. Ja koska leipominen on muutenkin lähellä sydäntä (& nämä gluteenittomat ohjeet) niin pitihän se tätä ohjetta sitten minunkin kokeilla. Hieman tosin muuntelin noita jauhojuttuja, eli korvasin pari desiä gluteenittomia jauhoja kaurahiutaleilla. (Lisäsin taikinaan myös hieman vettä.) Ja mitä voin lopputuloksesta sanoa; leivästä tuli aivan älyttömän hyvää. Voihan omnomnom! :)) 











Eikä varmaan tarvitse arvata.... En sitten malttanut antaa leivän jäähtyä, sitähän piti päästä heti maistelemaan. Päälle vain Valion Oivariinia ja nam!












Laitoin leivän pataan ja voitelin sitä hieman vedellä. Sitten vetelin veitsellä viillot leivän pintaan ja ripottelin päälle auringonkukan- sekä kurpitsan siemeniä. Loppusilaukseksi vielä karkeaa merisuolaa. Näin tästä tulikin sitten "Pataleipä a' la Tiina H." Jotenkin vain tuo merisuola leivän pinnalle ripoteltuna antaa sille kivaa potkua. Me like. 













Paistamisen loppuvaiheessa laitoin hetkiseksi grillivastuksen päälle, näin sain leivän pintaan lisää kaipaamaani väriä. Ainakin tuo meidän uuni jätti leivän tuolla (kiertoilmalla paistettaessa) normipaistoajalla hieman valjun väriseksi. Jos käytät grillivastusta niin muista vahtia leipää, 
pinta palaa nimittäin todella nopeasti. 











Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan pataleivän tekoa, siis jos et ole sitä vielä tehnyt. Niin helppoa ja simppeliä. Ja mikä parasta; ihan sairaan hyvää (ainakin) tuoreena. 












Ja sen Mrs Jones:n leipäohjeen löydät täältä.











Näillä lämpimillä mentiin tänään.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille.




tiina

Kommentit

  1. Nam...nam, huomenna minäkin pääsen maistelemaan! Tepa Seinäjoeta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on lämpöisenä todellakin nam nam. :D

      Poista
  2. Kiitos vinkkauksesta! Gluteenitonta syötävää kun välillä pääsen myös leipomaan.

    VastaaPoista
  3. Hitsi, kyllä näyttää herkulliselta! Tuota on huomenna kokeiltava.

    VastaaPoista
  4. Wau, näyttää niin hyvältä! Keliaakikko kiittää reseptistä - täytyy ehdottomasti kokeilla.
    Ensivierailulla täällä, löysin otsikon perusteella! Olen tuore bloggaaja, käyhän joskus vastavierailulla.

    VastaaPoista
  5. Niiiin herkullisen kuuloista, NAM! Millaisessa padassa paistoit? Itselläni kokeilu on jäänyt, kun en omista valurautaista pataa tai muovikahvatonta kattilaa. Onnistuisiko savipadassa, esim. Kerman savessa....
    -K

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin,
sekä olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös reilusti omalla nimelläsi. :)