perjantai 25. maaliskuuta 2016

Ihanista ihanin!

Ihanaa pääsiäisen aikaa teille kaikille, kyllä täällä ollaan vielä olemassa...... Nyt vain on tämä muuttorumba sinne väliaikaiseen kotiin menossa, on siis todellakin hieman hässäkkää. Mutta.... Nyt tulee teille arvon Ladyt sellainen extempore -kakkuresepti että oksat pois. Aina pääsiäisen aikaan (minun ainakin) tekee mieli kokeilla jotain uutta leivontajuttua, ja erityisesti juustokakut ovat se itseä miellyttävä juttu. On kokeiltu persikkaisia sekä mangoversioita, on tullut tehtyä appelsiinista ja sitruunasta. Nyt oli ajatuksena tehdä jotain muuta.... Löytää se ihanista ihanin juustokakku. Sitten näin tämän kuvan & siitä se ajatus sitten lähti. Appelsiinisella tiellä tässä kuitenkin taas ollaan, kakussa on kuitenkin mielestäni sisällä se yllättävä twist.
 *   *   *   *   *
Ja kyllä tästä tuli ihan mielettömän hyvä, tai ainakin minun mielestäni tämä kokeilukakku osoittautui aivan superiksi. Ajatushan tähän pääsiäiskakkuun lähti täältä; Fazer:n  Instagram -sivuilta, tuo kuvan kakku näytti niin syötävän hyvältä ettei ole tottakaan. Noh.... mistäpä sitä täällä "rustokorvessa" moisia ihanuuksia löytää, eipä mistään. Ajattelin sitten kokeilla sellaista omasta päästä homemade versiota. Tälläinen siitä sitten tuli, eihän se ulkonäöllisesti todellakaan ole mikään kondiittorien veroinen, mutta maku kyllä suorastaan ylitti kaikki odotukset. Ja niin... mielipiteitä on monia, minun mielestäní kuitenkin se homemade on aina homemade.




Niin hyvää.
♥  ♥  ♥  















Ohjeen kakkuun saat tässä.


Appelsiini - valkosuklaa - juustokakku.
 Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia


Täyte:
5 liivatetta
sokeria makusi mukaan
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
200g vaniljatuorejuustoa
200 g vaniljajogurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua
vadelmia maun mukaan



Murskaa kaurakeksit muruiksi ja sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi.
Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksi-voiseos. 
Levitä sen jälkeen kerros vadelmia keksipohjan päälle.
 Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuustot ja jogurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Lisää sokeria makusi mukaan. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdytä hetki ja sekoita ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Appelsiinikiilteen tein Hyytelösokeri -paketissa olevan kakkukiilteen ohjeen mukaan.  



Hyydytin kakkua seuraavaan päivään, sen jälkeen koristelin kakun appelsiin kuorisuikaleilla, puolikkailla Kinder -suklaamunilla ja pienillä suklaamunilla. Loppusilaukseksi "kuorin" valkosuklaasta kuorimaveitsellä pieniä lastuja.
























Näilläpä tänään. Täällä tosiaan kiire painaa päälle, ensi viikolla kun olisi tarkoitus laittaa "oman talon ovi" viimeistä kertaa kiinni & siirtyä muutamaksi kuukaudeksi väliaikaiseen "viikkokotiin." Ja niin... sepä onkin taas sitten oma juttunsa, sillä (kuten jo aiemmin kerroinkin) tapahtuipa tässä talon myyntihommassa myös aika hupaisiakin sattumia. Mutta.... niistäpä sitten myöhemmin. Ja niin... tässä välissä pitäisi ehtiä yhdet juhlatkin käydä juhlimassa, eli touhua tälle pääsiäiselle riittää. 
Mutta palataan taas...




Oikein hyvää pääsiäistä teille kaikille.

♥  ♥  ♥

tiina

5 kommenttia:

  1. Wau....ei voi muuta sanoa, mahtavalta näyttää, niin juhlava kakku! Mukavaa pääsiäisenaikaa! Älä nyt rasita itseäsi liikaa! Tepa Seinäjoelta

    VastaaPoista
  2. Syötävän hybän näköinen kakku!
    Onneksi on ananas-rahkakakku uunissa, kun niin kakuttaa:)

    VastaaPoista
  3. Oi, näyttää tosi hyvältä.
    Tsemppiä muuttorumbaan ja iloista pääsiäistä!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kävit blogissani. ♥
Kiitän kauniisti kommenteistanne,
muistathan kuitenkin nettiketin-
olethan valmis seisomaan sanojesi takana
myös omalla nimelläsi. :)